Uddannelsesesbeskrivelse

Dansk Selskab for Onkologisk og Palliativ Fysioterapi udbyder efteruddannelse med det formål at opkvalificere fysioterapeuter, som arbejder med rehabilitering, genoptræning og palliation i forbindelse med kræftsygdom og/eller palliation i forbindelse med livstruende sygdom.

Specifikt for de fysioterapeuter som arbejder mod at blive Certificeret Kliniker og Specialister i Onkologisk Fysioterapi, som beskrevet af Danske Fysioterapeuter i specialiseringsordningen, vil DOPF gerne sikre, at fysioterapeuter har mulighed for at kunne dokumentere faglig kompetenceudvikling inden for det onkologiske felt. Udregning af ECTS-point baseres på arbejdsbelastningen i henhold til Dansk Selskab for Fysioterapi specialiseringsordningen.

Kurserne i efteruddannelsen indeholder onkologiske, palliative og fysioterapeutiske kerneområder, hvor der tages afsæt i evidensbaseret og videnskabelig viden kombineret med kliniske færdigheder og praktisk erfaring. Kurserne tages som enkeltstående, dog er deltagelse i “Kursus i Onkologisk Fysioterapi” en forudsætning for at deltage i de Kræftspecifikke og Emne kurser som DOPF udbyder. 

Beskrivelser af specifikke kurser kan findes her på siden i fanen til højre.